Sebkezelés

HIDROKOLLOID HÓLYAGTAPASZ

ORVOSTECHNIKAI ESZKÖZ | 8x tapasz 2 méretben

HIDROKOLLOID HÓLYAGTAPASZ
1 799 Ft Megveszem

A LIVSANE Hidrokolloid hólyagtapasz azonnal csökkenti a nyomást és a fájdalmat. Támogatja a természetes sebgyógyulást. Rugalmas és erős. Kézen és lábon is alkalmazható. Latexmentes.

 • Kulcsjellemzők és előnyök
  • Azonnal csökkenti a nyomást és a fájdalmat
  • Támogatja a természetes sebgyógyulást
  • Rugalmas és erős
  • Kézen és lábon is alkalmazható
  • Praktikus műanyag dobozban, utazáshoz is ideális
  • EP kártyára elszámolható
 • Használati útmutató
  1. Sebkezelés előtt és után mindig mosson kezet.
  2. Az érintett felületet óvatosan tisztítsa és alaposan szárítsa meg.
  3. Távolítsa el a tapasz védőcsomagolását, de ne érjen a ragadós felülethez.
  4. A tapaszt a ragasztós oldalával helyezze a sebre és a széleket határozottan nyomja le. A tapaszt a bőrén hagyhatja, amíg magától le nem esik.
 • Tárolás

  Tárolja napsütéstől és nedvességtől védett helyen, 15 °C and 30 °C között.

 • GYIK

  Mi a vízhólyag?

  A vízhólyag egy fájdalmas, folyadékkal teli sérülés, ami nyomás vagy dörzsölés hatására keletkezhet. Folyamatos dörzsölés hatására alakulnak ki olyan helyeken, amit, például, rosszul illeszkedő cipő vagy deformált láb- és lábujjak okozhatnak. A vízhólyag nagyon gyorsan kialakul, viszont több napba is beletelhet a gyógyulása. Ha a vízhólyag kifakad rendkívül fájdalmas lehet és könnyen elfertőződhet.

  Hogyan kezeljük a vízhólyagot?

  Ha a vízhólyag kialakul győződjön meg róla, hogy csökkenti az esetleges szövődmények kialakulását. Fontos, hogy ne viseljen semmi olyat, ami dörzsöli a bőrt és alkalmazzon tapaszt, mint például a LIVSANE Hidrokolloid hólyagtapaszt. A tapasz alkalmazása segít megelőzni a vízhólyag további növekedését, mert a tapasz párnázott része egy védőréteget képez a dörzsölés ellen. A tapasz hidrokolloid technológiával készült, ami segíti a seb gyógyulását és azonnal enyhíti a fájdalmat. Továbbá védi a sebet baktériumok és a szennyeződés ellen. A tapaszt ne távolítsa el túl hamar; várjon, amíg a szélek elkezdenek leválni és fürdéskor óvatosan távolítsa el. Szándékosan ne szúrja ki a hólyagot, de ha az mégis kifakadna, mossa meg enyhén szappanos vízben, sós vizes lábfürdőben áztassa 10 percig, majd ragassza be tapasszal, mint például a LIVSANE Hidrokolloid hólyagtapasszal.     

  Hogyan előzzük meg a vízhólyag kialakulását?

  Ha tudja, hogy hajlamos vízhólyag kialakulására, akkor már a kialakulásuk előtt érdemes védeni az arra érzékeny területet. A dörzsölés elkerülése érdekében viseljen 2 réteg vékony zoknit testmozgás közben, vagy a vízhólyag kialakulására hajlamos területen alkalmazzon tapaszt, mint például a LIVSANE Hidrokolloid hólyagtapaszt, különösen olyan eseményen, amikor új cipő viselete szükséges.

Gyártó


HOMANN-MEDICAL GmbH u. Co. KG, Am Weserufer 39, 31592 Stolzenau, Németország.